ua en ru

Масляна 2018: рецепт японських млинців Окономіякі від переможниці шоу МастерШеф 6

Масляна 2018: рецепт японських млинців Окономіякі від переможниці шоу МастерШеф 6 Рецепт японських млинців Окономіякі (фото: instagram.com/joycexlicious)

У 2018 році Масляна триватиме з 12 по 18 лютого. Це останній тиждень перед постом, коли ще можна їсти молочні продукти.

Окономіякі (Okonomiyaki) – один з традиційних і вельми незвичайних рецептів млинців в Японії.

"Окономі" по-японськи означає "те, що ти любиш", а "які" – "приготовлене". Звідси, до речі, походять назви багатьох японських ресторанів, що починаються на "які-".

Виходить, що окономіякі – це "те, що любиш готувати" або "готуй те, що ти любиш".

Окономіякі – це два млинця, між якими є начинка. В Японії в якості начинки додають пасту з червоної квасолі.

Рецептом незвичайних японських млинців з начинкою поділилася переможниця кулінарного шоу МастерШеф-6 Асмік Гаспарян.

Рецепт Окономіякі

Рецепт японських млинців з начинкою Окономіякі (фото: instagram.com/beatrice_109)

Для тіста використовують: борошно, батат, воду, яйце і подрібнену капусту.

Інгредієнти для приготування японських млинців:

  • Борошно - 100 мл
  • Кефір – 100 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Мед рідкий - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Розпушувач - 1/2 ч. Л.
  • Сода - 1/2 ч. Л.
  • Сіль – щіпка

Японські млинці

Млинці Окономіякі (фото: instagram.com/hazuki0310)

Рецепт млинців на Масляну

Фото: instagram.com/melissachor88

Японські млинці Окономіякі, спосіб приготування:

Змішайте інгредієнти, збийте вінчиком. Тісто не повинно затримуватися на віночку.

Для приготування начинки. Відваріть червону квасолю. Перебийте в пасту. І карамелізуйте на сковороді 3-4 хв. Також знадобиться маскарпоне (але також дуже смачно з шоколадом). Рекомендується використовувати сковорідки невеликого діаметру!

Спочатку готується один млинець, потім на нього - начинку, все це заливається тістом для другого млинця. Закриваємо кришкою. Тісто "прихоплюється". Потім окономіякі перевертається і обсмажується з іншого боку.

Нагадаємо також, раніше Асмік Гаспарян покроково розповіла, як приготувати до Масляної 2018 традиційні марокканські млинці Багрір.