Готуємо пишні кабачкові оладки: додайте цей інгредієнт для суперсмаку
Кабачки - універсальний овоч, який тушкують, смажать, печуть і навіть варять супи. А кабачкові оладки - це неймовірна смакота для всієї родини.
Рецептом поділилася відомий український кулінар Alina FooDee.
Аліна рекомендує для суперсмаку додати в кабачкове тісто дрібно нарізану зелену цибулю. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків
- 1 + 1/3 ч. л. солі
- 2 яйця
- Пучок зеленої цибулі
- 130 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- Чорний перець або за смаком
- Рослинна олія для смаження
Скріншот: Такими будуть наші оладки
Покрокове приготування
Кабачки натріть на крупній тертці, посипте 1 ч. л. солі, залиште на 5-7 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
Цибулю наріжте дрібно.
Видаліть весь зайвий сік з кабачків, перекладіть в суху ємність, додайте трохи солі за смаком, яйця, борошно, чорний перець, розпушувач, зелену цибулю.
Кабачку смажте по 4-5 хвилин з кожного боку на помірно прогрітій сковорідці.
Раніше ми писали, як приготувати універсальні млинці на молоці, які підійдуть для будь-якої начинки.
Також повідомлялося, як зробити кабачкову ікру на зиму в мультиварці.