На виготовлення однієї композиції дівчина витрачає три години
Вінничанка Галина Бондар створює унікальні їстівні букети із м'ясних виробів та фруктів. Мистецтвом карвінгу дівчина зацікавилася лише півроку тому. Все почалося із відео в інтернеті, розповіла українка Вiнниця.info.
Спершу смачні композиції вона презентувала тільки друзям і рідним, а згодом це стало додатковою роботою.
Фото: Їстівні букети Галини Бондар (facebook.com/galinakarving)
"Одного разу в Інтернеті побачила букет, в якому троянди були зроблені з сала. Дуже захотілось самій спробувати. В кулінарії це називається карвінг. Купила спеціальні ножі, передивлялася ролики по створенню таких композицій, потім поїхала на навчання до Києва. Спочатку дарувала друзям на Дні народження, тепер приймаю замовлення", - розповідає Галина.
Для чоловіків вона зазвичай майструє м’ясні композиції. Жінкам більше до вподоби фруктові або з солодощів. Тим, хто на дієті, пропонує "дієтичні" букети. Дівчина зізнається, що такі диковинки не з дешевих.
"Приблизна вартість фруктових букетів від 600 гривень, м’ясних від 1000 гривень, залежить від кількості продуктів та їх вартості. Зазвичай складові купую у супермаркетах, де є великий вибір продуктів. Щоб підібрати певні овочі на один букет деколи доводиться не в одному магазині побувати. Вибираю тільки найкращі, свіжі", - запевняє майстриня.
На створення однієї композиції йде кілька годин. Важить така краса 2, а той більше кілограм. Термін придатності - доба. Від пилу чи інших забруднень смачні квіти і листочки захищає харчова плівка.
Галина Бондар зазначає, що сьогодні такі подарунки стають все більш популярними, адже презентувати їх можна рідним, друзям, керівникам і навіть малечі. До того ж, такі квіти не бояться морозу.
"Замовивши такий букет, ви точно всіх здивуєте", - додає вона.
До речі, українка створює шедеври з їжі та продає їх за кордон.