Лана Форе розповіла, як приготувати смачні напої в жаркий сезон
Відомий блогер з харчування і домашнього інтер'єру Лана Форе поділилася деякими рецептами освіжаючих напоїв для спекотного літа. Про це вона написала на своєму сайті.
"Жарко. Цілий день п'ємо воду. Щоб якось цей процес урізноманітнити, додамо у воду фрукти, ягоди і пряні трави. Саморобні напої хороші тим, що їх можна приготувати за своїм смаком: з кислинкою або солодкуваті, з улюбленими фруктами, просто холодні або сильногазовані", - розповіла дівчина.
Вона повідомила, що найпростіший спосіб – це додати у воду м'яту. "Без жодного рецепту. Просто засунути в пляшку з водою кілька гілочок м'яти і поставити пляшку в холодильник. Якщо приготування трохи ускладнити, вийде мій улюблений літній напій", - сказала блогер.
М'ята і лимон. Невеликий пучок м'яти слід покласти в миску, додати кілька кружалець лимона. Перед цим лимон добре потерти щіткою і облити окропом. Траву з лимоном залити двома літрами теплої води. Коли вода охолоне, поставити її в холодильник.
"Воду можна ароматизувати, додаючи малину або полуницю, а можна порізати в неї свіжі яблука", - розповіла Лана.
Яблуко і лимон. Кухоль з водою, поставити в холодильник. Яблуко вимити, порізати його на часточки і кинути в охолоджену воду. Потім додати шматочок лимона. Його можна замінити кількома кружечками свіжого огірка. Дати настоятися кілька хвилин.
Кавун і базилік. Воду охолодити і порізати туди кубиками кавун. Добре перемішати, щоб кавуновий сік з'єднався з водою. Потім додати гілочку свіжого базиліка і дати настоятися напою кілька хвилин.
"З різних фруктів можна приготувати і домашній лимонад. Наприклад, з ківі. Це звичайно не класичний лимонад з соком і великою кількістю цукру. Зате набагато корисніше. У цьому рецепті до ківі додані насіння базиліка. Вони володіють таким же желючим ефектом, як і насіння чіа", - додала блогер.
Лимонад з ківі з насінням базиліка. На дві порції знадобиться:
Рецепт приготування:
Ягоди і трави під льоду. В лоток для льоду слід розкласти ягоди і залити їх холодною водою. "Я додавала журавлину, вишню, дрібні виноградини, а ще лимонні скоринки і листочки м'яти", - поділилася Лана Форе. Для того, щоб лід став прозорим, воду попередньо закип'ятити, відстояти і злити зверху. А ще краще – поставити миску з водою в морозильник, і коли половина води замерзне, злити незастиглу частину, яка складається з солей. Воду, що залишилася, відтаїти і залити в лоток з ягодами. Поставити все це у холодильник. Готовий лід розкласти по келихах і залити холодною газованою водою.
До речі, популярна українська співачка Настя Каменських - NK - розповіла про "спортивну" мотивацію і поділилася дієтичним рецептом улюбленого салату.
А фітнес-тренер Аніта Луценко поділилася рецептом для тих, хто хоче схуднути, але любить смачно поїсти.
Також ми повідомляли, що британські вчені відкрили найдавніший рецепт хліба, який робили первісні люди.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: Факти про каву, які вас здивують