Що приготувати з полуниці: топ 5 кращих рецептів
Оригінальні рецепти страв з полуниці на сніданок і на десерт, а також напої з додаванням ароматної ягоди
Полуниця - перша ягода літа. Її смаком можна насолоджуватися в десертах, напоях, додавати в каші на сніданок, робити заготовки на зиму. Styler розповість, що приготувати з полуниці, і як можна урізноманітнити смак повсякденних страв за допомогою цієї ягоди.
Що приготувати з полуниці на сніданок
Перший прийом їжі - найважливіший, він заряджає енергією і силами на цілий день. Ароматна і соковита полуниця зробить сніданок ще більш смачним і корисним, адже в ній міститься фолієва кислота, каротин, мінерали, органічні кислоти і клітковина. А в восьми ягідках полуниці вітаміну С більше, ніж в апельсині.
Полуниця стане відмінним доповненням до ранкової вівсяної каші, але є і більш оригінальний рецепт - французький сніданок з кус кусом і полуницею. Популярна марокканська крупа є джерелом вуглеводів і корисних елементів, а в поєднанні з полуницею такий сніданок стане справжньою вітамінною бомбою. Для приготування 2 порцій знадобиться:
- 1 стакан кус куса;
- 1,5 склянки окропу;
- полуниця 100 гр .;
- вершкове масло (за смаком);
- обсмажені горіхи 50 гр. (фундук або волоські);
- м'ята.
Блюдо готується дуже швидко. Кус кус всипати в каструлю, залити окропом і дати настоятися 5 хв. Коли каша буде готова, додати масло, нарізану часточками полуницю, подрібнені горіхи і м'яту. Все перемішати і подавати до столу. Ласуни можуть додати в блюдо ще ложечку меду.
Фото: Полуниця поєднується з різними кашами на сніданок (pixabay.com/Pexels)
Другий варіант сніданку з полуницею легший - фруктово-молочний смузі. Щоб приготувати цей напій необхідно взяти:
- половину банана;
- 1 ківі;
- 5 ягід полуниці;
- 200 мл молока або не солодкого йогурту;
Всі фрукти почистити, нарізати кубиками, з'єднати з молоком та подрібнити у блендері. Після цього можна розлити смузі по келихах та насолоджуватися смаком та ароматом напою.
Фото: Полуничний смузі (pixabay.com/skeeze)
Що приготувати з полуниці на десерт
Полуниця є низькокалорійної ягодою (всього 36-40 Ккал на 100 гр), тому її сміливо можна додавати в десерти. Один з варіантів ласощів - бісквітний рулет з полуницею. Складові:
- 300 гр. полуниці;
- 300 мл жирних вершків;
- 100 гр. цукрової пудри;
- 6 яєць;
- 100 гр. цукру;
- 30 гр. крохмалю;
- 80 гр. борошна.
Яйця збити міксером, поступово додаючи цукор, потім в суміш ввести муку і крохмаль, акуратно перемішуючи. Отримане тісто вилити у форму або на деко з пергаментом, відправити запікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого дістати бісквіт і згорнути його на пергаменті ще теплим. Вершки збити з цукровою пудрою і додати в крем нарізану полуницю. Коли бісквіт охолоне, розгорнути його і змастити вершковим кремом. Потім згорнути рулетом і нарізати ножем на порції.
Відео: Рецепт бісквітного рулету з полуницею (YouTube/GermaCook)
Варення, приготоване в полуничний сезон порадує під час чаювання довгими зимовими вечорами, а також може стати прекрасним доповненням до млинців, панкейків, морозива. Рецепт приготування полуничного варення досить простий. Інгредієнти беруться в пропорції 1:1. Наприклад, на 1 кг полуниці необхідно взяти 1 кг цукру.
Ягоду слід ретельно помити і очистити від хвостиків, скласти в каструлю, засипати цукром і залишити пускати сік на 6 годин. Після цього каструлю поставити на вогонь, довести масу до кипіння і варити 5 хвилин на повільному вогні. Піну необхідно знімати. Дати варенню охолонути і настоятися близько 10 години, потім проварити протягом 5 хвилин ще раз. Втретє також проварити полунично-цукрову масу після закипання 5 хвилин, залишити на годину, після чого розкласти в банки і закатати кришками. Такий спосіб варіння, 3 рази по 5 хвилин, дозволяє зберегти форму ягід.
Фото: Полуничне варення (pixabay.com/RitaE)
Полуничний лимонад - саме те, що потрібно для спекотних літніх днів. Цей напій чудово освіжає та втамовує спрагу. Для приготування знадобиться:
- 1,2л води;
- 1 лимон середнього розміру;
- 300 гр полуниці;
- 50 гр свіжої м'яти;
- 80 гр цукру;
Фото: Освіжаючий лимонад з полуницею (pixabay.com/katjasv)
Всі інгредієнти помити, 80 гр. полуниці подрібнити в блендері. У каструлю всипати цілу полуницю та пюре, додати половинку нарізаного часточками лимона та пучок м'яти, залити 200 мл окропу. Накрити заготовку кришкою, дати настоятися протягом 20 хвилин, після чого м'яту витягнути. Потім слід вихать сік половину лимона та разом з цукром додати в каструлю, влити літр води, добре перемышати та поставити в холодильник на 2 години. Готовий полуничний лимонад подавати з кубиками льоду.