Без міксера і духовки: готуємо простий і соковитий ягідний пиріг
Пиріг без міксера і духовки вийде смачним, соковитим і ніжним. Його можна приготувати з будь-якими ягодами і фруктами - наприклад, з абрикосами.
Рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee.
Інгредієнти на діаметр сковороди 24 см:
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 150 г
- Рослинна олія - 50 г
- Цукор - 100 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Сіль - щіпка
- Борошно - 220 г
- Розпушувач - 1 ч. л. з гіркою (6 г)
- Цедра лимона
- Абрикоси - 200-300 г
- Вершкове масло - маленький шматочок
Покрокове приготування
Видаліть кісточки з абрикоса. Змастіть сковороду вершковим маслом. Викладіть абрикоси половинками.
Змішайте яйця, цукор, дрібку солі, ванільний цукор, рослинну олію. Натріть цедру лимона. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте до рідких інгредієнтів.
Вилийте тісто на абрикоси.
Накрийте сковороду кришкою і випікайте пиріг на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Якщо на кришці з'являється конденсат, то витирайте його паперовим рушником.
Через 20-25 хвилин переверніть пиріг. Випікайте ще 15-20 хвилин на мінімальному вогні. Перевіряйте готовність пирога дерев'яною шпажкою. Вона повинна виходити повністю сухою.
Апетитні фото різних страв та рецепти смаколиків можна подивитися тут.
Раніше ми писали, про м'ясний пиріг Чізбургер, який буде краще, ніж в МакДональдсі.
Також кулінарка розповіла, як приготувати пиріг з кабачків замість котлет.