У літню спеку так і хочеться випити щось прохолодне та смачненьке. Прекрасним варіантом буде апельсинова "фанта" - але не магазинна з купою барвників і консервантів, а корисна домашня, яку можна зробити самостійно.
Рецептом охолоджуючої апельсинової фанти поділилася блогерка Надія Равлюк в Instagram.
В кінці вийде 4-4,5 літрів напою.
Ошпарити кип'ятком апельсини, закинути в морозилку. На наступний день витягнути та розморозити.
Порізати на дольки. Вибрати кісточки. Перемолоти м'ясорубкою разом зі шкіркою.
Залити все 3 літрами кип'яченої холодної води. На газі довести до гарячого, але не кип'ятити. Дати настоятися годину.
Процідити через друшляк з дрібними дирками або сито. Додати ще 1-1,5 літри води, цукор та лимонну кислоту за вашим смаком (починайте з буквально половини чайної ложечки, бо можна переборщити). Лимонну кислоту можна замінити лимонним соком.
Все гарно розколотити, налити у пласмасові пляшки чи будь-яку іншу ємність і дати постояти ще годину. Потім поставити у холодильник. Пити охолодженим.
Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим, то або дайте менше води, або більше апельсинів.
Раніше ми писали, як приготувати сирники, як в ресторані.
Також український фуд-блогер поділилася рецептом домашньої вишневої наливки на горілці.