Щоб приготувати м'ясо по-французьки, зовсім не обов'язково чекати якогось певного приводу свята. Досить лише вашого гарного настрою і бажання побалувати свою сім'ю і друзів смачним вечерею.
Традиційно м'ясо по-французьки готується під майонезним соусом. Пропоную відійти від класики і трохи вдосконалити рецепт, додавши сюди сметану. Вона додасть м'ясу м'якості і шарму. Не зайвими будуть і гриби з помідорами – вечеря вийде і поживніше, і нарядно, і смачніше.
Фото pixabay.com/webandi
Перед тим як приготувати м'ясо по-французьки, підготуйте необхідні інгредієнти:
- 400 г свинини, краще брати вирізку;
- 1 невелика цибулина;
- 1 середній помідор;
- 200 г печериць;
- 100 г твердого сиру;
- 2 ст. ложки майонезу;
- 3 ст. ложки сметани;
- 1 ст. ложка гірчиці;
- 2 ст. ложки рослинного масла;
- улюблені спеції за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- щіпка цукру;
- щіпка солі.
Як приготувати м'ясо по-французьки – рецепт:
- Свинячу вирізку ріжемо впоперек волокон порціонними шматочками, а потім рівномірно і тонко відбиваємо, як на звичайні відбивні. Раджу використовувати поліетиленовий пакет – так і кухня, і ви залишитеся чистіше.
- Кожен шматочок м'яса посипаємо спеціями, сіллю і трошки цукром. Не дивуйтеся, я завжди в готуванні використовую цукор, трохи, навіть коли готую м'ясо. Цукор робить смак страви більш насиченим і яскравим. З спецій люблю коріандр, паприку і чорний перець, але у вас можуть бути свої переваги.
- Відбивні складемо стопкою одну на іншу і залишаємо на 20 хвилин, щоб вони краще просочилися спеціями. В цей час готуємо соус, для чого змішуємо майонез, сметану і гірчицю.
- Шаткуємо півкільцями цибулю і обсмажуємо його в розігрітому рослинному маслі пару хвилин.
- Ріжемо тонкими пластинками печериці, закидаємо до цибулі і готуємо, помішуючи, поки зі сковороди не випарується рідина.
- У змащену маслом форму для випікання поміщаємо шар м'яса, рясно змащуємо його соусом, а зверху викладаємо обсмажені гриби з цибулею.
- Помідори ріжемо кружальцями і відправляємо до м'яса у вигляді наступного шару. Солимо, перчимо та посипаємо тертим сиром.
- Відправляємо наше м'ясо по-французьки в розігріту духовку і запікаємо протягом 30-40 хвилин. На виході блюдо покривається апетитною золотистою скоринкою.
- Готове м'ясо по-французьки ділимо на кількість їдців і подаємо з улюбленим гарніром, овочами і зеленню.
Фото pixabay.com/Free-Photos
Спробувавши хоч раз ніжне м'ясо по-французьки за запропонованим рецептом, ваша сім'я обов'язково попросить готувати його частіше, щоб насолоджуватися вишуканим смаком.
Приємного апетиту!