Бюджетний стіл подорожчав на 10% за рік
Новий рік вже зовсім близько, тому саме час задуматися про оригінальне і доступне меню й підрахувати у скільки вам це обійдеться, щоб потім нечувані суми не виявилися "сюрпризом". Про це повідомили в сюжеті Канал Україна.
Бюджетне меню, що включає в себе страви тільки з українських продуктів і напої вітчизняного виробництва, подорожчало за рік майже на 10%. А ось більш дороге застілля тепер обійдеться дорожче відповідно на 15% порівняно з минулим роком. Головна відмінність між бюджетним варіантом столу і тим, що дорожче — в якості продуктів.
Дешевий варіант включає в себе олів'є із дешевою ковбасою і майонез дієтичний, шампанське за 90 гривень і горілка замість коньяку. Якщо влаштувати застілля з 6 чоловік, то з кожного потрібно по 166 грн.
У "середній" салат олів'є можна покласти "варенку" вищого сорту, жирний майонез. В якості закуски твердий сир за 140 грн і ковбаса - 110 грн. Також можна взяти банку ікри і рибу. У загальній складності з кожного потрібно буде зібрати по 525 грн.
А ось якщо ви хочете відсвяткувати подорожче - коньяк 20-річної витримки вартістю 12 тисяч за 2 пляшки, французьке шампанське па 4000 грн за пляшку, тигрові креветки - 900 грн за кіло. В даному випадку простіше замовити вечерю в закладі. Там за ту ж суму ви зможете поїсти вишукані страви, проте не морочитися щодо готування.
Нагадаємо, що дієтолог розповів, як не з'їсти зайвого на Новий рік.
Ми писали, які знаки Зодіаку розбагатіють в 2019 році.
Раніше ми розповідали про те, як не набрати вагу під час новорічних свят.