Супрун розповіла українцям, як спростити готування на Новий рік
В. о. міністра розкритикувала традиційні страви та дала поради, як їх поліпшити
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пояснила українцям, які страви варто включити в новорічне меню і як зробити їх більш корисними і здоровими. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Супрун перерахувала всі страви, які найчастіше стоять на святкових столах і попередила, що весь цей список може стати небезпечним, особливо якщо з'їсти всі ці смаколики відразу.
Крім того, вона зазначила, що багатогодинні стояння на кухні перед святами і біганина по магазинах не додадуть здоров'я.
"Довге стояння на ногах, без руху і роботи м'язів, що викликає біль у суглобах і набряк вен. Висока температура і недолік кисню на кухні є причиною головного болю і навіть підвищення тиску. Шум, опіки, багатозадачність, важкі сумки і витрати грошей – нічого з цього здоров'я вам не додасть. Зробіть то саме, але трохи простіше і здоровіше", - написала в. про. міністра.
У традиційному салаті "Олів'є" Супрун запропонувала магазинний майонез замінити домашнім, а краще – сметаною, додати більше моркви, замість ріпчастої цибулі взяти зелену, замість солоних огірків – свіжі, а ковбасу замінити відвареним м'ясом. Також в цей салат вона запропонувала додати солону скумбрію і використовувати його замість гарніру, так як він дуже насичений і калорійний.
Замість традиційного салату "Шуба", Супрун рекомендує готувати окремо оселедець або скумбрію, і окремо – вінігрет. В якості гарніру вона запропонувала запечені овочі – картоплю, селеру, пастернак, моркву і гарбуз.
М'ясо на свята, в. о. міністра рекомендує запікати, а не смажити. А в якості соусу використовувати соус з перемеленої журавлини або гірчиці в зернах і йогурту.
Холодець Супрун зазначила, як корисне блюдо і порадила додати в нього овочевий салат.
Всі покупні ковбаси та шинку в. о. міністра забракувала і порекомендувала не їсти.
Крім того, вона порадила зварити на свята першу страву – курячий або рибний бульйон, борщ, так як супи сприяють травленню і утримують від переїдання. Також у суп є джерело мікроелементів і доступних поживних речовин, які знадобляться організму на період похмілля.
Скріншот поста (facebook.com/ulanasuprun)
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти розповіли, як вибрати продукти до новорічного столу.
А також розповідали вісім правил безпечного користування ялинки в будинку.
Відео: РБК-Україна