Ароматна полента і салат з козиним сиром: топ-5 найсмачніших зимових страв
Український кухар поділився рецептами простих у приготуванні страв, які урізноманітнюють зимове меню і точно не залишать вас байдужими
Постійні експерименти з комбінаціями продуктів і кулінарні фантазії – улюблене заняття українського кухаря Євгенія Клопотенко. Навіть звичну і давно відому страву він може перетворити в оригінальну новинку.
"Я часто розробляю рецепти, але навіть при готовому варіанті страви кожен раз намагаюся додати до нього нові оригінальні нотки. І тоді виходить, що кожен раз процес приготування їжі відрізняється від всіх інших і є унікальним", - розповідає кухар.
На прохання Styler Євген Клопотенко ділиться власними авторськими рецептами оригінальних страв зимового меню.
Ці страви можна приготувати на Новий рік, так і для звичайної вечері, й тоді ця вечеря стане не якоюсь буденною подією, а справжнісіньким святом!
Для повного розміру клікніть картинку, щоб роздивитися рецепт у деталях.
Чізкейк з вівсяним печивом
Цей ароматний чізкейк готують з вівсяного печива і домашнього сиру. Ніяких штучних ароматизаторів та консервантів!
Фото: Чізкейк з вівсяним печивом (прес-служба)
Вівсяне печиво подрібнюють у блендері. Додають розтоплене вершкове масло і добре перемішують до однорідності. Сир протирають через сито, додають яйця, ванільний цукор і перемішують міксером.
Суміш для печива запікають у розігрітій до 160 градусів духовці близько 45-50 хвилин. Після запікання печиво залишають у холодильнику на ніч. Подають із тертим шоколадом.
Салат із буряка, гарбуза і козиного сиру
Основні складові салату – гарбуз, буряк, витриманий козячий сир. Для страви також знадобляться рослинна олія і вершкове масло, перець і сіль, половинка лимона і листочок м'яти для декору.
Для цієї страви буряк і гарбуз нарізають великими шматочками. Гарбуз обсмажують на вершковому маслі до напівготовності. Потім поливають лимонним соком і запікають у духовці.
Фото: Салат з буряком, гарбузом та козячим сиром (прес-служба)
Також для цієї страви в духовці запікають буряк. Посипають спеціями і сіллю.
На запечений овочі викладають нарізаний тонкими скибочками козячий сир. Посипають м'ятою і поливають соком лимона.
Лосось, ферментований у заквасці
Це проста у приготуванні і дуже корисна страва. Для неї знадобиться 300 грамів лосося, 300 грамів кисломолочної закваски або йогурту. Також - пучок рукколи або шпинату, сіль і перець та оливкова олія.
Фото: Лосось, ферментований у заквасці (прес-служба)
Для цієї страви лосось промивають і заливають закваскою. Залишають на дві доби при кімнатній температурі. Тоді рибу дістають, протирають серветкою. Поливають маслом і додають сіль і спеції.
Ця закуска ідеально підійде для бутербродів або ж невеликих канапе.
Ароматна полента з в'яленими томатами
Для двох порцій цієї простої у приготуванні страви знадобиться всього 100 грамів кукурудзяної крупи, 250 грамів води. Також – трохи в'ялених томатів, часник, сіль і вершкове масло.
Крупу варять на невеликому вогні, доки стане м'якою. Під час варіння масу потрібно часто помішувати. У готову кукурудзяну кашу додають в'ялені томати і дрібно порізаний зубець часнику. Все перемішують.
Фото: Полента з в'яленими томатами (прес-служба)
Форму для запікання змащують вершковим маслом. На форму викладають крупу і запікають 20 хвилин при 180 градусах.
Готову поленту можна подавати на стіл відразу. Також її можна їсти і холодною. Вона добре підходить як для гарніру, так і у вигляді окремої страви.
Нове м'ясо по-французьки
Свинячий биток, цибуля, олія, спеції, цукор і трохи оцту – все, що знадобиться вам для приготування цієї смачної страви.
М'ясо нарізають, накривають харчовою плівкою і відбивають. Солять і перчать з усіх боків.
Фото: Нове м'ясо по-французьки (прес-служба)
З очищеної від лушпиння цибулі роблять конфітюр. Для цього цибулю дрібно ріжуть і смажать на сковороді до м'якості. Додають трохи оцту і томят цибулю на невеликому вогні ще 15 хвилин. Додають цукор і готують ще трохи.
Свинячі битки запікають у духовці при 180 градусах 10 хвилин.
М'ясо дістають з духовки. Нарізають невеликими шматочками сир брі і кладуть його на м'ясо. А на сир – цибулевий конфітюр. Страву запікають у духовці ще 10 хвилин.
Смачного!