ua en ru

Експерти спростували міфи про "шкідливу" їжу

Експерти спростували міфи про "шкідливу" їжу Фото: Картопля (xcook.info)

Картопля, вершкове масло і яйця не настільки шкідливі, як переконують маркетологи

"Шкідливі" продукти не заслужили собі таку репутацію. Про їх справжніх властивості розповіли експерти програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".

"Картопля містить велику кількість калію, який дуже корисний для серця. Також він допомагає вивести з організму зайву рідину, зміцнює серцево-судинну систему. Картопля навпаки корисний людям із зайвою вагою", — розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.

Але свої властивості овоч зберігає тільки при варінні або запіканні.

Інший продукт, який звинувачують у провокуванні ожиріння, - це сало. Але на ділі він наситить організм вітамінами А, D, Е, калієм, магнієм, цинком, а не принесе шкоди.

Вершкове масло, яке активно використовується українськими господинями на кухні, виявилося теж корисним. Дієтологи зізналися, що невелику порцію вершкового масла (приблизно чайна ложка) корисно вживати щодня, оскільки воно здатне поліпшити нервову систему і зміцнити судини.

За словами експертів, попкорн, який також має погану репутацію, без додаткових добавок та ароматизаторів корисний для шлунково-кишкового тракту через вміст клітковини.

"Можна з'їсти навіть великий стакан попкорну і не хвилюватися за свою фігуру. В одній порції приблизно 100-150 калорій. При цьому у вас буде відчуття ситості, і ви не наберете зайву вагу", — розповіла дієтолог.

Дієтологи також спростували міфи щодо яєць. Цей продукт необхідно включати в раціон у вареному вигляді. Яйця покращують функції печінки, нервової системи і позитивно впливають на пам'ять.

Раніше дієтологи назвали топ-5 продуктів, що прискорюють старіння.