Стало відомо, що буде на святковому столі церемонії
У неділю, 26 лютого, розпочнеться оскарівський бал, який відбудеться після церемонії нагородження. Гостей будуть угощять попкорном з їстівним золотом і сирними булочками з порошком з чорного трюфеля, передають "Події".
"Коли люди йдуть на Оскар, вони висиджують у залі три-чотири години. І нічого не їдять, тому потім дуже голодні. А коли нарешті виходять з театру, у нас є для них стіл з морепродуктів, ми проносимо повз міні-бургери і копчений лосось. Це – традиція", – розповідає Вольфганг Пак, шеф-кухар, який готує для Оскара вже 20 років.
Крім того, гостям запропонують тарталетки з печеною тунцем, макарони запечені з сиром, фалафель з солодкого горошку, солоні кренделики, креветки з манго і хот-доги з кукурудзяного борошна з лобстером.
"Я люблю божевілля і не люблю сумувати. Тому кожен рік в меню з'являються нові речі, хоча ми подаємо і звичні страви. Найголовніше під час Оскара – це захоплення!" – розповідає пак.
А запивати всі ці вишукані страви гості будуть спеціально виготовленим шампанським.
"Це буде особлива ніч. Кожні вісім секунд Губернаторського балу будуть відкривати пляшку шампанського. Всього ми розіллємо 1200 пляшок напою. Для цього знадобиться 15 тисяч келихів", – Бенуа Коллард, представник компанії-вибірників шампанського.
Раніше були названі наукові закономірності вручення премії Оскар.