Готуємо домашні шпроти з салаки: в п'ять разів дешевше за магазинні
Ціни на шпроти стали надто кусючими, тому пропонуємо вам зробити домашню консерву зі значно дешевшої салаки.
Рецепт з'явився на каналі "Домашня Ферма - сад, город".
Інгредієнти на 1,2 кг салаки (нечищеної):
- 3 шт. лаврових листа
- 1 повна ч. л. солі
- цибулиння (помите заздалегідь)
- 6 шт. перцю горошком
- 2 ч. л. чорного сухого чаю
- 1,5 склянки води
- 0,5-1 склянки олії
Покрокове приготування
Змішайте всі інгредієнти для маринаду в каструлі, залийте водою та проваріть, щоб розчин набрав кольору чаю та лушпиння.
Почистіть салаку від голів та нутрощів. Щільно складіть в глибоку каструлю (валетом). Залийте маринадом. Додайте олію (за смаком).
Доведіть до кипіння. Варіть на дуже маленькому вогні протягом двох годин.
Наші шпроти готові!
Зазначимо, що 200-грамова баночка шпротів обійдеться вам приблизно в 70 грн, тоді як за ці ж гроші можна купити цілий кілограм салаки. З цієї ваги вийде п'ять умовних банок шпрот.
Апетитні фото різних страв та рецепти смаколиків можна подивитися тут.
Раніше ми писали, як приготувати вершковий сир зі сметани та молока.
Також повідомлялося, як визначити несвіжу рибу.