Названо продукти, які підвищують інтелект
Виявляється, інтелект людини залежить в тому числі і від правильного харчування
Вчені назвали продукти, які є найбільш корисними для роботи людського мозку і здатні підвищити розумову активність.
Як пише журнал "Ліза", дієтологи встановили, що чотири види продуктів стимулюють роботу мозку і підвищують розумову працездатність.
Молочні продукти
У людей, які регулярно вживають молоко і молочні продукти, значно покращуються показники логічного мислення і пам'яті. Клітини мозку легко засвоюють компоненти молочних продуктів, а це позитивно впливає на інтелектуальні здібності.
Жирна риба
В жирних сортах риби міститься велика кількість омега-3. Ці поліненасичені жирні кислоти беруть активну участь у виробленні сірої речовини в головному мозку, яка відповідає за накопичення і засвоєння інформації.
Бобові
Квасоля, горох, соя і сочевиця містять велику кількість вітаміну В і фолієвої кислоти, які безпосередньо не впливають на показники інтелекту, зате позитивно впливають на одну з розумових функцій - зміцнюють пам'ять.
Помідори
Антиоксидант лікопін, що міститься в томатах, активно нейтралізує згубний вплив вільних радикалів на людський мозок. Лікопін сприяє оновленню клітин, що веде до омолодження шкіри, а також очищенню і оздоровленню організму в цілому.
Також дієтологи вважають корисними для мозкової діяльності журавлину, шпинат, буряк, капусту і чорницю.
До речі, дієтологи розповіли, як правильно харчуватися взимку.