Як не переїдати під час зимових свят: порада від українського експерта

STYLERЇжа        09.12.2017 - 11:41
Дівчина (фото: freepik.com)
Дівчина (фото: freepik.com)

Українцям дали поради, які допоможуть провести свята і зиму без шкоди фігурі і здоров'ю

Відома блогер та консультант з харчування Анастасія Голобородько розповіла українцям, як харчуватися взимку, щоб не переїдати. Про це пише журнал VOGUE.

За словами експерта, узимку треба їсти більше зелені.

"Зручно планувати будь-який прийом їжі "від овочів". Наприклад, у мене на сніданок - тости з цільнозернового хліба, а до них - гуакамоле з авокадо з помідором і зеленню. Або вівсяна каша з песто. На обід - овочевий крем-суп (без вершків) або грибний, а до різотто - порція зеленого листового салату. На вечерю запечу в духовці 2-3 види овочів, а до них - м'ясо або рибу. Головка листового салату, пачка руколи або шпинату, мангольда завжди знаходиться в холодильнику", - говорить вона.

"Додавши до них оливкову олію і сік лимона, жменю горіхів або мякий козячий сир, можна отримати набагато більш легку страву, ніж традиційний "Цезар", салати на сметанній заправці або важку класику - "Олів'є". А кілька огірків, пагонів спаржі, редисок або перців на грилі, з'їдених перед їжею, перетворять вечірку в більш корисну", - додала Анастасія.

Мандарини (фото: pixabay.com)

Ранкові каші, за словами Голобородько, можна варити на воді або кокосовому молоці, а до звичайних ягід або несолодких фруктів - додати один вид горіха, гарбузове насіння або кунжут. Заправляти їх можна смачним нерафінованою олією.

Також не варто забувати про воду.

"Пиття - не механічне втамування спраги. Здоров'я, міцне тіло, хороше самопочуття і фігура тримаються на кількох фундаментальних стовпах. Один з них – правильне, своєчасне і рясне пиття. Весь трюк у тому, що воду ніщо не здатне замінити. Ні свіжовичавлений сік, ні зелене смузі, ні трав'яний чай, ні фільтр-кава або матча. І без спорту людина щодня втрачає воду через піт, виділення, дихання і шкіру, особливо під час сну. Адже вода переносить поживні речовини до клітин і виводить з них відходи. Тому важливо пити склянку або два чистої води після пробудження і перед кожним прийомом їжі, а також при найменших ознаках спраги. Цього вже буде достатньо", - говорить консультант з харчування.

Склянку води (фото: pixabay.com)

Крім того, експерт нагадала українцям: взимку все, що йде у глінтвейн, годиться і в звичайну їжу (імбир з травами - до риби, мускатний горіх, гвоздика - в ранкові бананові оладки, кориця - разом з чилі до індички і т. д.).

"Після будь-якого прийому їжі, перегляду фільму, з друзями, з дітьми завжди є вибір: залягти на диван або відправитися погуляти. Поки скрипить під ногами білий сніг і рожевіють щоки від морозу, поки повітря кришталево чисте, не запорошене, не задушливе, навіть 15-хвилинна прогулянка буде на користь", - резюмувала Анастасія.

Раніше дієтолог розповіла українцям про колосальну користь недорогого продукту.

До речі, фитнес-тренер розповіла українцям, як не переїдати під час застілля.

Нагадуємо, не забудьте обрати свій спосіб читати новини.
Messenger Telegram Chrome
Теги: еда
On Top