Рецепти на Старий Новий рік: топ-5 страв для затишної святкової вечері

STYLERЇжа        12.01.2018 - 15:06
Фото: Рецепти на Старий Новий рік (pixabay.com/rawpixel)
Фото: Рецепти на Старий Новий рік (pixabay.com/rawpixel)

Український кухар поділився оригінальними рецептами страв, які точно не залишать вас байдужими

На порозі – Старий Новий рік, до вас скоро прийдуть гості, а готувати безліч складних страв зовсім немає часу? Не біда! Ми підготували для вас добірку простих у приготуванні, але дуже оригінальних страв для вишуканої вечері.

Рецептами страв на Старий Новий рік з нами поділився відомий український кухар Євген Клопотенко. Він впевнений: кулінарні клопоти не повинні бути тягарем, адже приготування їжі нерідко перетворюється в суцільний поспіх і надмірні переживання. А дарма!

"Думаю, головний секрет – це готувати із задоволенням, яку страву ви б не робили. Не варто витрачати на приготування їжі добу або дві. Якщо готувати прості страви зі звичайних і доступних усім продуктів, часу на готування піде набагато менше", - говорить Євген Клопотенко.

Фото: Старий Новий рік - прекрасний привід зібратися вдома за вечерею (pixabay.com/StockSnap)

За його словами, не варто засмучуватися, якщо у вас немає можливості приготувати багато страв.

Старі традиції пора змінювати, впевнений Клопотенко: замість звичного олів'є можна приготувати гарнір з кускусу з рибою. А ще – запечену картоплю з шампіньйонами і оригінальний десерт – шоколадну салямі.

Топ-5 рецептів на старий новий рік від Євгена Клопотенко

Клікайте на картинки рецептів, щоб побачити їх у збільшеному варіанті.

Індичка з сухофруктами і журавлинним соусом

Для страви знадобиться 1 індича грудка зі шкіркою, кориця, курага, барбарис, біле вино, оливкова олія. Також - сіль і перець за смаком. Для соусу потрібно підготувати заморожену журавлину, цукор і мед.

Перш за все треба порізати курагу і сушений інжир. Сухофруктів має бути стільки, щоб вони могли щедро покрити індичу грудку.

Сухофрукти потрібно змішати з корицею, сіллю, білим вином, чорним перцем, оливковою олією і барбарисом. Цією сумішшю натерти індичку.

Фото: Рецепт на Cтарий Новий рік - Індичка з сухофруктами і журавлинним соусом (прес-служба)

Індичку треба загорнути у фольгу і поставити запікати при 180 градусах до готовності. Розкрити фольгу, коли індичка буде наполовину готова.

Приготувати соус: журавлину залити гарячою водою, щоб вона розморозилася. Потім перетерти через сито. Поставити перетерту журавлину на вогонь у невеликій каструлі. Як тільки вона нагріється, додати до неї мед і цукор. Випарювати суміш на невеликому вогні, доки стане густою.

Подавати індичку разом із соусом.

Печінковий торт зі смородиною і цибулевим конфітюром

Для торта знадобляться: півкілограма курячої печінки, 2 яйця, 2-4 столові ложки борошна, 150 грамів замороженої смородини, 400 грамів крем-сиру, 100 грамів цибульного конфітюру, соняшникова олія для смаження, сіль і перець за смаком.

Спочатку треба ягоди розморозити при кімнатній температурі.

Фото: Рецепт на Старий Новий рік - печінковий торт зі смородиною і цибулевим конфітюром (прес-служба)

Потім печінку перебити у блендері до отримання однорідної маси. Додавати при цьому борошно по чайній ложці. Має вийти така ж консистенція, як для млинців. Додати в масу сіль і перець.

З отриманої маси сформувати млинці однакового розміру. Обсмажити на сковорідці з антипригарним покриттям, додавши рослинної олії.

Викласти млинці на тарілку, дати їм охолонути.

Кожен млинець змастити крем-сиром. Викласти на них ягоди і трохи цибулевого конфітюру. Торт прикрасити ягодами і поставити в холодильник мінімум на дві години. Після цього – подавати до столу.

Філе хека на подушці з кускусу з овочами

Для однієї порції страви знадобляться: 200 грамів філе хека (1 штука), 30 грамів кускусу, 2 томати чері. Також – половина невеликої червоної цибулини, половина лимона, насіння фенхелю на кінчику ложа, 1-2 столових ложок оливкової олії, сіль і перець за смаком.

Кускус потрібно залити окропом в невеликій мисці. Дати настоятися 5 хвилин під кришкою.

Фото: Рецепт на Старий Новий рік - філе хека на подушці з кускусу з овочами (прес-служба)

У цей час на сковорідці обсмажити тонко нарізану цибулю і порізані великими шматками томати. Додати сіль і перець, насіння фенхеля, сік лимона. Викласти на сковорідку кускус, добре перемішати і зняти з вогню.

Філе хека трохи посолити. Викласти на пергамент кускус з овочами, а зверху – рибу. Загорнути в конверт і перев'язати з двох сторін кулінарною ниткою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати протягом 10 хвилин.

Обережно розкрити конверт і подати на тарілці, поливши рибу соком лимона.

Картопля запечена з печерицями

Для трьох порцій картоплі знадобляться: 6 картоплин, 70 грамів вершкового масла, 100 грамів печериць, 50 грамів цибулі. Також – 1 зубець часнику, сіль і перець за смаком, розмарин.

Картоплю розрізати уздовж на дві частини. Кожну частину нарізати ще і в поперек.

Розтопити в каструлі вершкове масло, доки стане рідким. Викласти картоплю у форму на пергамент, щедро змастити розтопленим вершковим маслом. Додати сіль, розмарин, перець. Зубчик часнику розчавити плоскою частиною ножа і покласти до картоплі. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.

Фото: Рецепт на Старий Новий рік - картопля запечена з печерицями (прес-служба)

Гриби помити, порізати великими шматочками.

Цибулю порізати дуже дрібно і обсмажити на вершковому маслі кілька хвилин. Додати в масу гриби і перемішати. Смажити ще кілька хвилин.

Посипати картоплю тушкованими грибами і довести картоплю до готовності в духовці. Подавати страву до столу теплою.

Шоколадна салямі з білого шоколаду з сушеної журавлиною, арахісом і цедрою

Для чотирьох порцій страви знадобляться такі складові: 100 грамів білого шоколаду, 150 грамів вершкового масла, цукор, арахіс, 200 грамів цукрового печива, цедра половини лимона, 50 грамів сушеної журавлини, 20 грамів коньяку (за бажанням).

Фото: Рецепт на Старий Новий рік - Шоколадна салямі з білого шоколаду з сушеної журавлиною, арахісом і цедрою (прес-служба)

Спочатку треба на водяній бані розтопити білий шоколад. Вершкове масло нагріти до кімнатної температури. Печиво розламати у велику крихту. Якщо беремо волоські горіхи, то їх теж треба трохи подрібнити.

У мисці збити жовтки із цукром. Додати коньяк і розтоплений білий шоколад. Якщо десерт плануєте давати дітям, то замість коньяку додайте воду. Перемішати до однорідності. Додати печиво, горіхи, журавлину і цедру лимона.

Добре вимісити і викласти суміш на пергамент або на щільну плівку.

Сформувати ковбаску. Зав'язати з двох сторін. Поставити в холодильник мінімум на 8 годин, після чого можна відразу ж подавати цей десерт до столу.

Нагадаємо, раніше The Washington Post прорекламували український борщ.

Також ми підібрали кращі рецепти смачних зимових страв.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся