ua en ru

1000 пострілів за хвилину: військові випробували український бойовий модуль "Дуплет" (відео)

1000 пострілів за хвилину: військові випробували український бойовий модуль "Дуплет" (відео) Фото: Випробування "Дуплету" (facebook.com/oukatkov)

З'явилося фото і відео випробування бойового модуля

На полігоні в Житомирській області випробували бойовий модуль "Дуплет" від "Житомирського бронетанкового заводу", призначений для модернізації бронетехніки. Про випробування розповів співробітник "Укроборонпром" Олег Катков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У мене нещодавно був тихий вечір п'ятниці. Ну як тихий... вдень ганяли бойовий модуль "Дуплет" від Житомирського бронетанкового. "Дуплет" - тому що він з двома 30-мм автоматичними гарматами, які видають сумарно до 1000 пострілів у хвилину. Це означає, що за одну секунду можна випустити близько 16 снарядів довжиною з долоню. 16 таких подарунків за секунду відправляються за допомогою цифрової системи управлінням вогнем з тепловізором", - зазначив Катков.

Також "Дуплет" озброєний автоматичним гранатометом, двома кулеметами калібру 7,62 мм і чотирма пусковими установками протитанкового ракетного комплексу "Бар'єр".

"Ну, так от, тихий вечір закінчився, і почалася гучна ніч, адже треба ж всю цю систему і вночі перевіряти. І ось тоді я побачив, що насправді означає ця скорострільність. Ти не бачиш окремих пострілів, просто ланцюжок червоних вогнів вилітає з гуркотом зі стовбурів, пронизливо свистить і пробиває мішень, розлітаючись, рикошетячи від землі снопом іскор", - розповів очевидець.

Відео: Бойовий модуль "Дуплет" (YouTube/Державний концерн "Укроборонпром")

"Цей момент мені вдалося зловити на фото. Як і зробити невеликий тайлпапс тихого вечора п'ятниці в перерві", - написав Катков.

1000 пострілів за хвилину: військові випробували український бойовий модуль "Дуплет" (відео)1000 пострілів за хвилину: військові випробували український бойовий модуль "Дуплет" (відео)

Фото: Випробування "Дуплету" (facebook.com/oukatkov)

"Ну і так, щоб було зрозуміло. Боєзапас у "Дуплету" розширений, при цьому значно. Ніхто тиснути на гашетку протягом хвилини не буде. Для ураження цілей - достатньо однієї черги, благо теплак + лазерний далекомір + цифрова суо – вирішує", - зазначив він.

1000 пострілів за хвилину: військові випробували український бойовий модуль "Дуплет" (відео)

Скріншот поста (facebook.com/oukatkov)

На сайті "Укроборонпрому" відзначили, що бойовий модуль був вперше продемонстрований на виставці "Зброя та безпека" у 2016 році. "Дуплет" оптимізований для використання на БМП-2, дозволяє за мінімальний термін оснастити їм бойові машини. У разі необхідності та з мінімальними змінами, цей бойовий модуль можна встановити на іншу бронетехніку. Наприклад, для озброєння основного бойового танка Т-64, що дозволяє перетворити його в важку бойову машину підтримки танків "Страж".

"Житомирський бронетанковий завод" за власні обігові кошти проводив роботи по підвищенню характеристик бойового модуля. Зброярі обладнали "Дуплет" удосконаленою системою вогню, яка дозволяє супроводжувати цілі в автоматичному режимі, самостійно розраховувати балістику боєприпасів і вести влучний вогонь за будь-яких погодних умов в денний і нічний час.

Для цього "Дуплет" переоснастили новим тепловізором, який дозволяє розпізнавати цілі на всій дальності ведення вогню всім штатним озброєнням "Дуплет", включаючи протитанковий ракетний комплекс "Бар'єр".

До речі, у Миколаєві землю заводу "Укроборонпрому" продають за борги по виплаті зарплати.

Хайп таксі #12 з чого треба почати змінювати країну (відео: РБК-Україна)