У Тернополі спекли рекордний торт-вишиванку
Місцеві кондитери побили попередній рекорд
В Тернопільській області кондитери спекли 100-метровий торт-вишиванку, який встановив абсолютний гастрономічний рекорд України. Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook.
Над тортом працювали десять кондитерів. Коржі пекли впродовж чотирьох днів. Кухарі запевнили, що використовували виключно натуральні інгредієнти.
"1500 яєць, 100 кілограм сметани, 100 кілограм цукру, 200 кілограм борошна, 7 кілограм какао. А також повидло", – розповіла головний кондитер-технолог Марія Шмигельська.
Фото: Рекордний торт (facebook.com/Вєтрова Лана)
"Тернопіль знову підтверджує титул гастрономічної столиці України. Торт-вишиванку завдовжки 102,9 метри визнано рекордом України. Цим шедевром пригощали людей Гільдія Рестораторів Тернопільщини та Кондитерський Дім Блажевських", - написала керівник Національного реєстру рекордів України.
Фото: Торт "Вишиванка" (facebook.com/Вєтрова Лана)
Рекордний торт місцеві жителі з’їли за годину.
Скріншот поста акаунта facebook.com/Вєтрова Лана
Попередній рекорд встановили у Львові на Всесвітній день вишиванки. Кондитери спекли торт довжиною 16 метрів з українським їстівним орнаментом. Кухарі використовували 15 кг борошна, більше тисячі яєць і 55 кг цукру. Бісквітні коржі зробили з масляним кремом і курагою. Остаточна довжина торта становить 16 метрів 15 сантиметрів, ширина - 53 сантиметри.
Раніше повідомлялося, що у Тернополі спечуть величезний 100-метровий торт.