Українські зірки поділилися рецептами страв, якими спокушають своїх коханих: ідеально До Дня Валентина
Фото: Лілія Ребрик часто ділиться смачними рецептами з шанувальниками (instagram.com/liliia.rebrik)
Серед українських зірок чимало відмінних господинь, які здатні не гірше, ніж кулінарні блогери, навчити готувати фірмові страви, перевірені роками. Секретні рецепти неодноразово випробувані на близьких! День святого Валентина - особливий привід порадувати другу половинку смачним десертом, перед яким обранець або обраниця точно не встоять!
Styler зробив добірку смачних рецептів від визнаних зіркових господинь - ведучих Марічки Падалко і Лілії Ребрик, а також співачки Аліни Гросу.
Ніжний брауні від Марічки Падалко
Знадобитися:
- 3 яйця
- 1,5 склянки цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 стакан молока
- 2 неповних склянки посіяного борошна
- 80 г какао
- 0,5 ч. л. солі
- 0,25 ч. с. соди
- 1 ч. л. розпушувача
Сметанний крем:
- 3 стандартні упаковки сметани 20%
- цукор на смак
- загусник
Приготування:
- Збити яйця з цукром. Додати розтоплене масло, а потім влити молоко.
- В окремому посуді змішати всі "сухі" інгредієнти. Поступово додати їх в молочно-яєчну суміш, змішати на низькій швидкості комбайна.
- Тісто має вийти досить густим. Якщо бачите, що воно вийшло загуслим, і комбайн його ледь перемішує, додайте ще зовсім небагато молока.
- Випікати в мультиварці при температурі 150-160 °С 1,5 години. Ступінь готовності перевіряйте зубочисткою. У духовці вистачить 170-180 градусів і хвилин 40-50.
- Готуємо сметанний крем. Збиваємо всі інгредієнти.
Шоколадний фондан від Аліни Гросу
Знадобитися:
- 2 плитки чорного шоколаду (70%)
- 180 гр вершкового масла
- 200 гр цукрової пудри зі смаком ванілі
- 4 яйця
- 100 гр борошна
Додаткові інгредієнти для прикрас: можна додати всередину кексу трохи згущеного молока, а зверху фондан посипати кокосовою стружкою.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- На водяній бані розтопіть масло і поламаний на шматочки шоколад (періодично помішуйте до однорідної маси).
- Паралельно збийте 4 яйця і цукрову пудру.
- Зніміть з водяної бані шоколад, дайте йому пару хвилин охолонути та потроху влийте його в цукрово-яєчну масу, ретельно перемішайте.
- Повільно і невеликими порціями додавайте просіяне борошно.
- Формочки змащуємо маслом і в кожну вливаємо рідке тісто. Ставимо в духовку.
- Випікаємо від 5 до 10 хвилин. Готовність перевірити досить просто. Пропектися мафіни повинні добре, але верхівки просто зобов'язані бути трошки м'якими - це гарантія того, що десерти рідкі всередині та не перетворилися з фонданів у звичайні кекси.
- Якщо хочете зробити фондани з начинкою, то додайте згущене молоко в момент розливання тіста по формах. Спочатку заповніть форму шоколадною масою тільки наполовину, потім всередину капніть трохи згущеного молока, а далі заповніть форму залишками шоколадного тіста.
Бісквітний торт з суфле від Лілії Ребрик
Знадобитися:
Для бісквіта:
- 5 яєць
- неповний стакан цукру
- неповний стакан борошна
Для сирного коржа:
- 800 гр сиру
- 2 жовтки
- лимонне або апельсинове желе
- желатин
Для суфле:
- 5 охолоджених білків
- цукор
- желатин
- вишневе желе
Приготування:
1.Перший корж - бісквітний. Розбиваємо 5 яєць, відокремлюємо білки та збиваємо їх з цукром. Не перестаючи збивати додаємо 5 жовтків і борошно.
Перемішуємо до однорідної маси, виливаємо тісто в форму з пергаментом. Випікаємо бісквіт 50 хвилин.⠀
2.Другий корж - сирний. Сир пропускаємо через м'ясорубку до однорідної маси, додаємо 2 жовтки та желатин, ретельно перемішуємо.
Попередньо готуємо жовте желе - лимонне або апельсинове. Розчиняємо 1 пачку желе на 200 мл води. Даємо йому охолонути, але не застигнути. Виливаємо в сирну масу.

Лілія - відмінна господиня (instagram.com/liliia.rebrik)
Додаємо желе до сиру і збиваємо блендером.⠀
Викладаємо бісквіт у форму на папір для випікання (важливо, щоб краї паперу були вище бісквіта), виливаємо зверху сирну масу, відправляємо в холодильник до застигання.
Останній корж - суфле. Беремо 5 охолоджених білків і, поступово додаючи цукор, збиваємо до однорідної маси.
Додаємо розведений в ложці швидкорозчинний желатин, і продовжуємо збивати.
Для цього коржа також необхідно попередньо приготувати желе. Охолоджене (але не застигле) желе виливаємо в білкову масу і продовжуємо збивати до рожевого кольору.⠀
Виймаємо бісквіт з сирною масою з холодильника і, притримуючи форму папером, виливаємо зверху суфле. Відправляємо в холодильник застигати третій шар.
Торт готовий! Можна прикрасити його за бажанням.⠀
Нагадаємо, що раніше ми ділилися рецептом швидких і простих незвичайних ватрушок.
Також спробуйте приготувати незвичайні страви з яєць за рецептами зірок МастерШеф.