ua en ru

Ці ресторанні страви з яєць від зірок МастерШеф готуються всього пару хвилин: просто смакота

Ці ресторанні страви з яєць від зірок МастерШеф готуються всього пару хвилин: просто смакота Фото: Ці страви з яєць вийдуть, як в ресторані (www.pexels.com)

Страви з яєць здобули славу традиційних сніданків і перекусів на швидку руку. Але яєчне меню можна урізноманітнити, відійшовши від звичних яєчні і омлету, і побалувати себе ресторанними стравами з цього продукту.

Учасник МастерШеф 8 та Битва сезонів, шеф-кухар Владислав Міцкевич показав в Instagram, як готувати ресторанну страву з яєць - пуляр, а переможниця МастерШеф 10 Яна Балог запропонувала в Instagram приготувати скрембл з круасаном.

Повітряний омлет пуляр

Ці ресторанні страви з яєць від зірок МастерШеф готуються всього пару хвилин: просто смакота

Пуляр - ресторанна страва, яку легко повторити вдома (www.pexels.com)

  • Яйця 4 шт
  • Рослинна олія (краще оливкова)
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  • Відокремити білки від жовтків. Білки збити до стану твердих піків, додавши дрібку солі.
  • Жовтки збити віночком і додати ще одне яйце, посолити, поперчити.
  • На сковороду наливаємо олію, яєчну масу, даємо схопитися. Виливаємо збиті білки на трохи засмажену яєчну масу і рівномірно розподіляємо. Накриваємо кришкою і смажимо хвилину на слабкому вогні.
  • Нарізаємо свіжі томати на четвертинки, додаємо рукколу, заправляємо оливковою олією, солимо, перчимо.
  • Омлет ділимо навпіл, накриваємо одну частину другою, перекладаємо на тарілку.
  • Як гарнір кладемо на страву салат з руколи та томатів, перчимо на смак.

Скрембл з круасаном, авокадо та легким салатом

Ці ресторанні страви з яєць від зірок МастерШеф готуються всього пару хвилин: просто смакота

Приготування скрембла займе всього пару хвилин (www.pexels.com)

Скрембл:

  • 2 яйця
  • 10-15 г вершкового масла
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  • Вершкове масло кладемо на розігріту сковороду.
  • Яйця розбиваємо в миску, трохи перемішуємо виделкою. Виливаємо яйця на сковороду і починаємо активно помішувати.
  • Коли яйця схопляться, але ще не готові повністю, знімаємо з вогню сковороду.

Для салату:

  • Рукола
  • Огірок
  • Томат
  • Лимонний сік
  • Сіль
  • Перець
  • Олія

Приготування: нарізаємо овочі на смак з'єднуємо з руколою, заправляємо салат олією і поливаємо лимонним соком.

Формуємо сніданок:

Круасан розрізаємо навпіл, кладемо скибочку сиру, скрембл, очищений від шкірки та нарізаний тонкими слайсами авокадо. Поруч викладаємо салат.