ua en ru

Великдень: рецепти пасок та кулічів

Великдень: рецепти пасок та кулічів Фото: Великодній кекс (pixabay.com/karriezhu)

Кращі рецепти пасок та кулічів, які обов'язково вийдуть смачними

Напередодні Великодня 2017 кожна господиня шукає рецепт смачних куличів, щоб порадувати своїх близьких у свято.На Styler ми зробили зручну добірку покрокових рецептів паски і пасок з фото і відео.

Домашній рецепт паски в духовці покроково

Для приготування тіста знадобиться:

  • 500 мл молока
  • 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
  • 1-1.3 кг борошна
  • 6 яєць
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 250-300 г цукру
  • 300 г родзинок
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Для глазурі необхідно:

  • 2 білки
  • 100 г цукру

Злегка розігріти молоко, розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре размішати. Поставити в тепле місце, можна в тазик з теплою водою, і накрити рушником. Опара повинна збільшитися в два рази за пів години.

Далі слід відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром, а білки збити з дрібкою солі в піну.

В опару додати жовтки і пермішати. Потім додати розм'якшене масло. Додати білки і знову перемішати. Додати борошно, що залишилося, замісити тісто. Тісто потрібно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Після чого знову поставити тісто в тепле місце на 50 хвилин.

Тісто для кулічів добре вимішуютьФото: Тісто для кулічів добре вимішують (freeimages.com/Joe Zlomek)

Потім замочити в теплій воді родзинки на 10-15 хвилин, після чого всю воду злити. В тісто додати родзинки, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце.

Форму для домашньої паски змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти ємності. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися. Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.

Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності. А щоб перевірити готовність куліча, проткніть його сірником, якщо він сухих - куліч готовий.

Поки готується сама паска, робимо глазур. Білки збити з дрібкою солі в піну, додати цукор, збивати до стійких піків. Готові гарячі паски змастити глазур'ю і посипати кондитерською присипкою, фігурками квітів з мастики або солодкими намистинами.

Рецепт апельсиново-кокосової паски в мультиварці покроково

Найсмачніші сирні та здобні паски вийдуть навіть у домашніх умовах. Ми підібрали цікаві рецепти паски для хлібопічки і мультиварки.

Паски випікають різної форми і покривають глазур'юФото: Паски випікають різної форми і покривають глазур'ю (pixabay.com/Maria0405)

Інгредієнти для приготування пасок в мультиварці:

  • вершкове масло - 170 г;
  • мигдально-горіхова мука - 100 г;
  • цукор - 100 г;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • яйця - 4 шт .;
  • сіль - щіпка;
  • апельсини - 1,5 шт .;
  • зацукровані апельсинові скоринки - 25 г;
  • сушений кокос - 125 г.

Вершкове масло порізати і залишити в теплі на 1 годину поки воно не стане м'яким. Далі, в розм'якшене масло додати простий і ванільний цукор, мигдально-горіхове борошно, вбити яйця. Змішати все міксером на високій швидкості.

Натерти апельсинову цедру на дрібній тертці. Додати її в тісто разом з подрібненими зацукрованими апельсиновими корочками. Всипати сушений кокос і знову все змішати міксером.

Потім чашу мультиварки змастити вершковим маслом і перекласти в неї тісто. Включити програму "Випічка" і готувати в мультиварці 30 хвилин.

Прикрасити паску з мультиварки можна білковою глазур'ю, цукровою пудрою, збитими вершками, шоколадною крихтою, кондитерськими намистинами або фігурками з марципану.

Відео: Рецепт паски в мультиварці (YouTube-канал Рецепты для мультиварки от Марины Петрушенко)

Рецепти великодньої випічки різняться наборами інгредієнтів. Наприклад, в святкову паску можна додати сир, сухофрукти, цукати, шоколад, кокосову стружку і навіть горішки. Порадувати близьких на Великдень 2017 може різнобарвна незвичайна паска, покрита глазур'ю з харчовим барвником і кондитерськими прикрасами.

Паски прикрашають кондитерською посипкоюФото: Паски прикрашають кондитерською посипкою (pixabay.com/NikolayFrolochkin)

Рецепт сирної паски в хлібопічці

Інгредієнти:

  • 70 мл молока
  • 80 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 160 г цукру
  • 250 г сиру
  • 430 г борошна
  • 1 ч ложка солі
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 маленький пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • 0,5 склянки родзинок

Молоко підігріти, масло заздалегідь розм'якшити в теплому місці, борошно просіяти. Ізюм замочити в теплій воді, дати постояти і ретельно промити. Обсушити на рушник і обваляти в борошні, щоб він став сухим.

Скласти всі інгредієнти в відерце хлібопічки в тому порядку, в якому це належить робити у вашій моделі. Виставити режим "солодкий хліб", середій буханець, який випікається 3 години 50 хвилин.

Після приготування сирної паски в хлібопічці поставити її на решітку щоб вона охолола і не стала мокрою знизу.

Паску слід змастити глазур'ю, звареною з 0,5 склянки молока, 1 склянки цукру, 20 г вершкового масла.

Відео: Рецепт паски в хлібопічці ( YouTube канал Женские штучки)