Великдень: рецепти пасок та кулічів

Кращі рецепти пасок та кулічів, які обов'язково вийдуть смачними
Напередодні Великодня 2017 кожна господиня шукає рецепт смачних куличів, щоб порадувати своїх близьких у свято.На Styler ми зробили зручну добірку покрокових рецептів паски і пасок з фото і відео.
Домашній рецепт паски в духовці покроково
Для приготування тіста знадобиться:
- 500 мл молока
- 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
- 1-1.3 кг борошна
- 6 яєць
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 250-300 г цукру
- 300 г родзинок
- 1 ч.л. ванільного цукру
Для глазурі необхідно:
- 2 білки
- 100 г цукру
Злегка розігріти молоко, розчинити в ньому дріжджі. Додати 500 г борошна, добре размішати. Поставити в тепле місце, можна в тазик з теплою водою, і накрити рушником. Опара повинна збільшитися в два рази за пів години.
Далі слід відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром, а білки збити з дрібкою солі в піну.
В опару додати жовтки і пермішати. Потім додати розм'якшене масло. Додати білки і знову перемішати. Додати борошно, що залишилося, замісити тісто. Тісто потрібно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Після чого знову поставити тісто в тепле місце на 50 хвилин.
Фото: Тісто для кулічів добре вимішують (freeimages.com/Joe Zlomek)
Потім замочити в теплій воді родзинки на 10-15 хвилин, після чого всю воду злити. В тісто додати родзинки, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце.
Форму для домашньої паски змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти ємності. Накрити плівкою або рушником. Дати тісту ще раз піднятися. Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності. А щоб перевірити готовність куліча, проткніть його сірником, якщо він сухих - куліч готовий.
Поки готується сама паска, робимо глазур. Білки збити з дрібкою солі в піну, додати цукор, збивати до стійких піків. Готові гарячі паски змастити глазур'ю і посипати кондитерською присипкою, фігурками квітів з мастики або солодкими намистинами.
Рецепт апельсиново-кокосової паски в мультиварці покроково
Найсмачніші сирні та здобні паски вийдуть навіть у домашніх умовах. Ми підібрали цікаві рецепти паски для хлібопічки і мультиварки.
Фото: Паски випікають різної форми і покривають глазур'ю (pixabay.com/Maria0405)
Інгредієнти для приготування пасок в мультиварці:
- вершкове масло - 170 г;
- мигдально-горіхова мука - 100 г;
- цукор - 100 г;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- яйця - 4 шт .;
- сіль - щіпка;
- апельсини - 1,5 шт .;
- зацукровані апельсинові скоринки - 25 г;
- сушений кокос - 125 г.
Вершкове масло порізати і залишити в теплі на 1 годину поки воно не стане м'яким. Далі, в розм'якшене масло додати простий і ванільний цукор, мигдально-горіхове борошно, вбити яйця. Змішати все міксером на високій швидкості.
Натерти апельсинову цедру на дрібній тертці. Додати її в тісто разом з подрібненими зацукрованими апельсиновими корочками. Всипати сушений кокос і знову все змішати міксером.
Потім чашу мультиварки змастити вершковим маслом і перекласти в неї тісто. Включити програму "Випічка" і готувати в мультиварці 30 хвилин.
Прикрасити паску з мультиварки можна білковою глазур'ю, цукровою пудрою, збитими вершками, шоколадною крихтою, кондитерськими намистинами або фігурками з марципану.
Відео: Рецепт паски в мультиварці (YouTube-канал Рецепты для мультиварки от Марины Петрушенко)
Рецепти великодньої випічки різняться наборами інгредієнтів. Наприклад, в святкову паску можна додати сир, сухофрукти, цукати, шоколад, кокосову стружку і навіть горішки. Порадувати близьких на Великдень 2017 може різнобарвна незвичайна паска, покрита глазур'ю з харчовим барвником і кондитерськими прикрасами.
Фото: Паски прикрашають кондитерською посипкою (pixabay.com/NikolayFrolochkin)
Рецепт сирної паски в хлібопічці
Інгредієнти:
- 70 мл молока
- 80 г вершкового масла
- 1 яйце
- 160 г цукру
- 250 г сиру
- 430 г борошна
- 1 ч ложка солі
- 1 пакетик ваніліну
- 1 маленький пакетик сухих дріжджів (11 г)
- 0,5 склянки родзинок
Молоко підігріти, масло заздалегідь розм'якшити в теплому місці, борошно просіяти. Ізюм замочити в теплій воді, дати постояти і ретельно промити. Обсушити на рушник і обваляти в борошні, щоб він став сухим.
Скласти всі інгредієнти в відерце хлібопічки в тому порядку, в якому це належить робити у вашій моделі. Виставити режим "солодкий хліб", середій буханець, який випікається 3 години 50 хвилин.
Після приготування сирної паски в хлібопічці поставити її на решітку щоб вона охолола і не стала мокрою знизу.
Паску слід змастити глазур'ю, звареною з 0,5 склянки молока, 1 склянки цукру, 20 г вершкового масла.
Відео: Рецепт паски в хлібопічці ( YouTube канал Женские штучки)